header foto header foto header foto header foto
 
Terug
Algemeen

Voorlichting 'College-hockey in de VS

Nieuws afbeelding 5-11-2011

Hockey je op regionaal of nationaal niveau en wil je dit combineren met een college studie in de VS? Dan zijn er vele mogelijkheden voor je om dit eventueel met een sportbeurs of andere financiele tegemoetkoming te doen aan een Amerikaans college of universiteit. UStudy, met kantoor vlakbij Den Haag, begeleidt al jaren hockeyers naar de VS.

Op vrijdagavond 11 november 2011 vindt speciaal voor meisjes hockeyers een unieke voorlichtingsbijeenkomst plaats.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor middelbare scholieres in HAVO en VWO en voor studenten in MBO, HBO en WO (en hun ouders) die plannen hebben om met ingang van augustus 2012 of later in de Verenigde Staten te studeren. Met als doel een tussenjaar of om een bachelor diploma te halen aan een college of university in combinatie met een plek in het varsity hockey team. Vroege oriëntatie is essentieel want het vinden van het juiste hockeyteam en desgewenst (sport)beurs alsook de aanmeldingsprocedure bij een goede Amerikaanse school neemt veel tijd in beslag en moet al vroeg worden gestart. Liefst een jaar tot 1,5 jaar tevoren.

Tijdens de bijeenkomst worden de belangrijkste zaken op een rij gezet, zoals: het Amerikaans onderwijssysteem, de mogelijkheden voor Nederlandse hockeyers, schoolkeuze, toelatingstesten, het aanmeldingsproces, financieringsmogelijkheden en regelgeving van de NCAA.

Inge Kaars Sijpesteijn (ex-HGC D1, nu HCKZ D1) zal over haar ervaringen vertellen. Zij behaalde haar bachelor op de University of Virginia en speelde ook voor Michigan State University. Zij studeert nu aan de UvA. Ook zal de vader van Alexa Binnendijk (HCKZ ex-MA1) vertellen over zijn ervaringen. Alexa speelt nu voor het tweede jaar voor de University of Maine.

Na afloop van de bijeenkomst hebben de aanwezigen voldoende informatie om een beslissing over een stap richting de VS te nemen en zich eventueel zelf aan te melden bij een Amerikaans college hockey team. Uiteraard wordt ook ingegaan op wat UStudy zou kunnen betekenen in maatwerk begeleiding daarbij. Het evenement op Facebook: http://tinyurl.com/63dyckg

NB. Op 9 en 10 juni 2012 organiseert UStudy een Go USA Field hockey showcase in Den Haag voor speelsters die vanaf 2013 in de VS willen hockeyen en studeren – informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

UStudy (www.ustudy.nl) is een onafhankelijk en professioneel adviesbureau voor studie in de VS. UStudy plaatste al vele jonge sporters in de VS. Naast hockeyers ook sporters in o.a. tennis, voetbal, volleybal, waterpolo, basketbal, honkbal en atletiek. Uitstekende referenties beschikbaar. Zie voor meer informatie: http://www.ustudy.nl/topsporters.htm.

Voor de bijeenkomst op 11 november is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, op basis van 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Tijd: 19:30 tot uiterlijk 22:00 uur.

Locatie: HC Klein Zwitserland, Den Haag. Kosten voor deelname: 25 euro per persoon (ook voor elke meekomende ouder/partner). HCKZ leden hebben gratis toegang. Aanmelding en informatie: [email protected].

Bijlage
Heren 1
Heren 1 heeft geen aankomende wedstrijden
Dames 1
Dames 1 heeft geen aankomende wedstrijden

Agenda

Nog geen agenda punten.